Imunoglobulină anti-D

Medicamente/dispozitive medicale

  • rhesoNATIV (Octapharma SPRL, Belgia). Sol. inj. 625 UI/ml; 750 UI/ml.
  • rhogam Ultra‑filtered PLUS (Kedrion S.P.A, Italia). Sol. inj. i.m. 300 mg.
  • rhOPHYLAC (CSL Behring GMBH, Germania). Sol. inj. i.m. 300 mg/2 ml.

Indicații

Prevenţia imunizării Rh(D) la femei cu Rh(D) negativ. Tratamentul persoanelor cu Rh(D) negativ după transfuzii de sânge incompatibil, Rh(D) pozitiv sau de alte medicamente care conţin hematii.

Doze și mod de administrare

Intramuscular. Profilaxia înaintea naşterii: 1250 UI (250 µg) în timpul săptămânilor 28-30 de sarcină. Profilaxia după naştere: în cursul primelor 72 de ore de la naştere 1250 UI (250 µg). Avort spontan sau indus, sarcină ectopică, mola hidatidiformă sau alt risc de hemoragie materno fetală, de exemplu versiune externă sau traumatism abdominal: înainte de săptămâna 12 de sarcină: 625 UI (125 µg). După săptămâna 12 de sarcină: 1250 UI (250 µg). După amniocenteză sau biopsie corionică: 1250 UI (250 µg). Doza trebuie să fie administrată cât mai curând posibil şi nu mai târziu de 72 de ore după eveniment. După o transfuzie de sânge incompatibil Rh: 1250 UI (250 µg) per 15 ml de hematii transfuzate.

Reacții adverse

Reacții hemolitice. Hipersensibilitate. Tahicardie, hipotensiune. Febră, disconfort toracic, stare generală de rău, frisoane. La nivelul locului de injectare: tumefiere, durere, eritem, indurație, senzație de căldură, prurit, erupție cutanată tranzitorie, mâncărimi. Artralgie. Reacții cutanate.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanța activă sau excipienți. Poate influența pentru o perioadă de cel puțin 6 săptămâni și până la 3 luni eficacitatea vaccinurilor care conțin virusuri vii atenuate, cum sunt cele pentru rujeolă, rubeolă, oreion și varicelă.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.