Imunoglobulină umană – administrare extravasculară

Medicamente/dispozitive medicale

  • GAMMANORM (Octapharma, Marea Britanie). Sol. inj. 165 mg/ml.
  • HYQVIA (Baxalta Innovations GMBH, Austria). Sol. inj. 100 mg/ml.
  • HIZENTRA (CSL Behring GMBH, Germania). Sol. inj. 200 mg/ml.

Indicații

Terapie de substituție la adulți, adolescenți și copii (0-18 ani) în: sindroame de imunodeficiență primară cu producere de anticorpi afectată; hipogamaglobulinemie și infecții bacteriene recurente la pacienți cu leucemie limfocitarăcronică, cu mielom multiplu; pre și post-transplant alogen de celule stem hematopoietice.

Doze și mod de administrare

Se administrează subcutanat /intramuscular (doar în cazuri în care calea subcutanată nu poate fi folosită). Doză de încărcare minim 0,2-0,5 g/kg, doze de întreţinere repetate pentru a atinge o doză lunară totală de 0,4-0,8 g/kg.

Reacții adverse

Durere, eritem la nivelul locului de administrare (inclusiv disconfort, sensibilitate, dureri inghinale). Vărsături, greață, dureri abdominale, diaree. Febră, astenie, dureri toracice musculo-scheletice.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanța activă sau excipienți. Poate influența pentru o perioadă de cel puțin 6 săptămâni și până la 3 luni eficacitatea vaccinurilor care conțin virusuri vii atenuate, cum sunt cele pentru rujeolă, rubeolă, oreion și varicelă.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.