Ketamină

Medicamente/dispozitive medicale

  • CALYPSOL (Gedeon Richter SA, România). Sol. inj. 50 mg/ml.
  • KETAMINĂ (Panpharma, Franţa). Sol. inj. 50 mg/ml.

Indicații

Ca anestezic unic, în intervenţii chirurgicale şi proceduri diagnostice de scurtă durată. Anestezia se poate menţine pe o durată mai lungă, prin repetarea injecţiilor şi administrarea în perfuzie i.v. Inducerea anesteziei înainte de administrarea altor anestezice generale.

Doze și mod de administrare

Intravenos: iniţial 1-4,5 mg/kg . Doza medie necesară pentru a produce între 5 şi 10 minute de anestezie este de 2 mg/kg. Injectare lentă, pe o perioadă de 60 secunde. Intramuscular: 6,5-13 mg/kg. 10 mg/kg vor produce, de obicei, între 12 şi 15 minute de anestezie. Întreţinerea anesteziei se face prin administrarea unor doze suplimentare de ketamină.

Reacții adverse

Creştere a tensiunii arteriale, modificări ale ritmului cardiac. Probleme respiratorii. Anxietate, stare psihică neplăcută, tristețe. Greaţă, vărsături.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi. Insuficiență cardiacă severă. Accident vascular cerebral în antecedente.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.