Lisinopril + hidroclorotiazidă

Medicamente/dispozitive medicale

  • SKOPRYL PLUS 20 mg/12,5 mg (Alkaloid -INT D.O.O., Slovenia). Lisinopril 20 mg; Hidroclorotiazidă 12.5 mg. Compr.

Indicații

Tratamentul hipertensiunii arteriale uşoare până la moderate la pacienţii la care starea clinică a fost stabilizată prin utilizarea componentelor individuale în aceleaşi doze.

Doze și mod de administrare

Oral. Doza uzuală este de 1 comprimat, administrat o dată pe zi. Dacă este necesar, doza poate fi crescută la 2 comprimate, administrate o dată pe zi.

Reacții adverse

Modificări ale dispoziţiei. Ameţeli, cefalee, sincopă. Parestezie, vertij, tulburări ale gustului, tulburări de somn. Infarct miocardic sau accident cerebrovascular, posibil secundare hipotensiunii arteriale excesive
apărute la pacienţii cu risc crescut, palpitaţii, tahicardie. Efecte ortostatice (inclusiv hipotensiune arterială ortostatică). Tuse. Diaree, vărsături, greață. Erupție cutanată. Disfuncţie renală. Impotență. Astenie, oboseală. Creşterea ureei sangvine, creşterea creatininei serice, hiperkaliemie.

Contraindicații

Hipersensibilitate la lisinopril, la oricare dintre excipienţi sau la orice alţi inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA). Hipersensibilitate la hidroclorotiazidă sau la alte medicamente derivate de sulfonamidă. Antecedente de angioedem în relaţie cu un tratament anterior cu un inhibitor al ECA. Angioedem ereditar sau idiopatic. Al doilea şi al treilea trimestru de sarcină. Insuficienţă renală severă (clearance al creatininei < 30 ml/min). Anurie sau hiperkaliemie. Insuficienţă hepatică severă. Administrarea concomitentă cu medicamente care conţin aliskiren este contraindicată la pacienţii cu diabet zaharat sau insuficienţă renală (RFG < 60 ml/min şi 1,73 m2). Administrarea concomitentă cu terapia cu sacubitril/valsartan.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.