Loflazepat de etil

Medicamente/dispozitive medicale

  • VICTAN (Sintofarm SA, România), Compr. film. 2 mg.

Indicații

Tratament simptomatic al manifestărilor anxioase severe sau invalidante. Prevenire şi tratament în delirium tremens şi alte manifestări ale sindromului de abstinenţă la alcool etilic.

Doze și mod de administrare

Adulţi. În toate cazurile, tratamentul trebuie iniţiat la doza minimă eficace iar doza maximă recomandată nu trebuie depăşită. Doza recomandată la adulţi este de 1‑3 mg loflazepat de etil ‑ cel mai frecvent 2 mg loflazepat de etil ‑ pe zi, în una sau mai multe prize.

Reacții adverse

Astenie, scăderea vigilenţei, somnolenţă, senzaţie ebrioasă, necoordonare motorie, ataxie, hipotonie musculară, amnezie anterogradă. La vârstnici şi copii pot apărea reacţii paradoxale (iritabilitate, agresivitate, agitaţie, tulburări de comportament). Tratamentul prelungit sau administrarea în doze mari poate determina dezvoltarea toleranţei şi dependenţei fizice şi psihice, iar la oprirea tratamentului poate apărea sindromul de întrerupere.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanța activă, la alte benzodiazepine sau la oricare dintre excipienţi. Tulburări legate de adicție (alcool, medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală, droguri ilegale). Intoxicație acută cu alcool, hipnotice, analgezice sau medicamente psihotrope (neuroleptice, antidepresive și litiu). Miastenia gravis. Insuficienţă respiratorie severă.
Sindrom de apnee în somn. Insuficienţă hepatică severă.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.