Nevirapin

Medicamente/dispozitive medicale

  • NEVIRAPINA ACCORD/SANDOZ/TEVA. Compr. 200 mg. Compr. cu. elib. prel. 400 mg.
  • VIRAMUNE (Boehringer Ingelheim, Germania). Compr. cu elib. prel. 50 mg; 400 mg. Susp. orală. 50 mg/5 ml.

Indicații

Tratamentul adulţilor infectaţi cu HIV 1, în combinaţie cu antiretrovirale.

Doze și mod de administrare

Pacienți cu vârsta de 16 ani și peste: 200 mg x 1/zi, în primele 14 zile, apoi 200 mg x 2/zi, în asociere cu cel puțin alți 2 agenți antiretrovirali.

Reacții adverse

Primele 18 săptămâni de tratament cu nevirapină constituie o perioadă critică care necesită o monitorizare atentă a pacienților pentru a evidenția apariția potențială a reacțiilor cutanate severe sau care pun viața în pericol, precum sindromul Stevens-Jonhson și necroliza epidermică toxică. Alte reacții grave sunt hepatite grave/insuficiență hepatică gravă, eozinofilie. Simptome sistemice,caracterizate prin erupție cutanată cu simptome constituționale cum sunt febră, artralgii, mialgii și limfadenopatie, plus afectări viscerale, cum sunt hepatita, eozinofilie, granulocitopenie și disfuncție renală.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienți. Pacienți cu erupții cutanate severe/însoțite de simptome sistemice, reacții de hipersensibilitate sau hepatită clinic manifestă, secundare nevirapinei. Pacienții cu insuficiență hepatică severă (Child-Pugh C) sau la cei care au prezentat valori crescute transaminazelor înainte sau în timpul tratamentului. Administrarea concomitentă de sunătoare.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.