Paracetamol + fenilefrină + guaifenezină

Medicamente/dispozitive medicale

  • THERAFLU MAX RĂCEALĂ ŞI TUSE (Novartis Consumer Health GmbH, Germania), Paracetamol 1000 mg; Fenilefrină 10 mg; Guaifenezină 200 mg. Pulb. pt. sol. orală. Plic.
  • COLDREX JUNIOR (Hipocrate 2000 SRL, România), Paracetamol 250 mg; Guaifenezină 100 mg; Fenilefrină 5 mg. Compr. film.

Indicații

Tratamentul simptomatic pe termen scurt al simptomelor de răceală şi gripă şi al frisoanelor, atunci când sunt însoţite de durere de la uşoară la moderată şi/sau febră, congestie nazală, cu efect expectorant în cazul tusei productive.

Doze și mod de administrare

Adulți și copii peste 12 ani: 1 doză de 3 ori pe zi, maximum 4 g paracetamol/zi; copii 6-12 ani, doza maximă: 1000 mg paracetamol, 400 mg guaifenezină, 20 mg clorhidrat de fenilefrină.

Reacții adverse

Cefalee, ameţeli, insomnie. Rar: stare de rău, reacții de hipersensibilitate, creșterea transaminazelor.

Contraindicații

Hipersensibilitate la paracetamol, clorhidrat de fenilefrină sau la oricare dintre excipienţi. Deteriorare severă a funcțiilor hepatice, insuficiență hepatică acută. Deteriorare severă a funcției renale Hipertensiune arterială.
Hipertiroidie. Diabet zaharat (din cauza clorhidratului de fenilefrină).
Afecţiuni cardiovasculare grave. Glaucom cu unghi închis. Retenție urinară.
Feocromocitom. La pacienții care utilizează concomitentantidepresive triciclice, medicamente care afectează funcțiile hepatice sau beta-blocante, la pacienții care utilizează sau care au utilizat inhibitori de monoaminoxidază – IMAO în ultimele două săptămâni.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.