Valsartan + sacubitril

Medicamente/dispozitive medicale

  • ENTRESTO (Novartis Europharm LTD, Irlanda), Sacubitril 24/49/97 mg. valsartan 26/51/103. Compr. film.

Indicații

Tratamentul insuficienței cardiace simptomatice cronice, cu fracție de ejecție redusă.

Doze și mod de administrare

Oral. Doza iniţială recomandată este de un comprimat de 49 mg/51 mg x 2/zi. Doza trebuie dublată la 2-4 săptămâni, până se ajunge la doza țintă de un comprimat de 97 mg/103 mg x 2/zi, în funcție de tolerabilitatea pacientului.

Reacții adverse

Anemie. Hipoglicemie. Hiper/hipopotasemie. Cefalee, depresie. Confuzie, somnolenţă, insomnie, nervozitate, parestezii, vertij. Vedere înceţoşată. Ameţeli. hipotensiune (inclusiv hipotensiune ortostatică), sincopă. Tuse. Diaree, greață, gastrită. Erupții cutanate tranzitorii, angioedem. Insuficienţă renală (insuficienţă renală, insuficienţă renală acută). Fatigabilitate, astenie.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi.
Al doilea şi al treilea trimestru de sarcină. Administrarea concomitentă cu medicamente care conţin aliskiren este contraindicată la pacienţii cu diabet zaharat sau insuficienţă renală (rata filtrării glomerulare (RFG) < 60 ml/min şi 1,73 m2). Utilizarea concomitentă de inhibitori ECA. Antecedente cunoscute de angioedem legate de administrarea anterioară a tratamentului cu un inhibitor ECA sau un blocant al receptorilor angiotensinei II. Angioedem ereditar sau idiopatic. Insuficiență hepatică severă, ciroză biliară și colestază.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.