Congresul Național de Geriatrie și Gerontologie 2017, eveniment aniversar – VIDEO

În perioada 19-22 octombrie 2017 s-a desfășurat cel de-al IX-lea Congres Național de Geriatrie și Gerontologie. Evenimentul medical a avut loc la Clinica Otopeni a Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie „Ana Aslan”. Printre temele abordate s-au numărat „Longevitatea și secretele centenarilor“, „Metoda de tratament Ana Aslan”, „Promovarea sănătății și managementul factorilor de risc ce țin de stilul de viață la vârstnici – studiul RAHEO”, „Gerovital H3 – noi mecanisme de acțiune ale celui mai longeviv medicament geriatric”.

Speakeri din străinătate

Unul dintre invitații de onoare ai Congresului Național de Geriatrie și Gerontologie a fost prof. dr. emerit. Gloria Gutman (Universitatea Simon Fraser din Canada, vicepreședinte al International Longevity Centre), care a prezentat o lucrare referitoare la tehnicile de îngrijire recomandate pentru bătrâni, în concordanță cu valorile, obiectivele și preferințele pacientului cu boli cronice grave.

Un alt specialist prezent la Congres a fost prof. dr. Mario Barbagallo (Universitatea din Palermo, Italia). Tema prezentată s-a referit la factorii care influențează longevitatea și la secretele celor peste 16.000 de centenari din Italia.

Revista Galenus s-a numărat printre partenerii media ai acestui eveniment, în cadrul căruia am stat de vorbă cu specialiștii prezenți, atât din România, cât și din străinătate și am aflat mai multe despre prof. Ana Aslan, mai ales că anul acesta s-au împlinit 65 de ani de la înființarea Institutului de Geriatrie și Gerontologie „Ana Aslan”, 60 de ani de la brevetarea Gerovitalului, care a făcut-o pe Ana Aslan celebră, dar și 120 de ani de la nașterea profesoarei.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.