Când trebuie înlocuită periuța de dinți – sfaturile stomatologului

Periuţa de dinţi reprezintă instrumentul de apărare folosit împotriva bacteriilor care pot provoca apariția halenei și probleme gingivale. Periuța de dinți trebuie schimbată periodic, deoarece are o durată de folosire limitată. Medicul stomatolog Adrian Mina transmite că folosirea unei periuţe de dinţi mai mult timp decât este indicat, poate cauza probleme. Potrivit medicilor, dinţii trebuie spălaţi de două ori pe zi, timp de două minute.

Sfaturi pentru o igienă orală corectă

Medicul stomatolog Adrian Mina spune că o periuță de dinți moale va elimina eficient placa bacteriană care se acumulează pe toate structurile cavității orale, în special la nivelul coletelor dinților, care reprezintă zona de întâlnire dintre coroană şi rădăcina dintelui. Dinţii trebuie spălaţi de două ori pe zi, timp de două minute, și se recomandă folosirea unor mijloace secundare de igienă între mese sau după o gustare, precum aţa dentară şi periile interdentare.

Utilizarea periuţei de dinţi manuale de două sau mai multe ori pe zi va duce la uzarea acesteia în aproximativ 3 luni. Centrele pentru prevenirea și controlul bolilor recomandă înlocuirea periuței de dinți la fiecare 3-4 luni sau ori de câte ori se uzează.

Periuța de dinți – când trebuie înlocuit capul electric

Medicul stomatolog Adrian Mina recomandă ca schimbarea capului electric al periuței de dinți să se facă la 12 săptămâni sau chiar mai devreme de la prima utilizare. Filamentele acestor periuţe de dinţi sunt mai scurte şi se pot deteriora mai repede. Periuțele de nouă generație pot fi folosite împreună cu o aplicație care va trimite o notificare atunci când perioada de utilizare a trecut și necesită înlocuire.

În plus, dacă posesorul periuţei de dinţi a fost bolnav, este recomandată schimbarea periuţelor tuturor membrilor familiei. Acesta avertizează pacienţii cu privire la infecțiile virale și bacteriene, cum ar fi streptococul beta-hemolitic de grup A.

Pentru a păstra periuţa de dinţi într-o stare bună, medicul recomandă pacienţilor să lase periuţa în poziţie verticală, pentru a se usca în mod natural, după utilizare şi să o clătească cu apă de la robinet.

Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.