1 din 3 persoane se va confrunta cu o afecţiune neurologică pe parcursul vieţii, potrivit OMS

Clinica Neuroaxis a lansat campania Împreună suntem #NeuroPuternici, militând pentru reintegrarea în societate a pacienților cu tulburări neurologice. Chiar dacă prevalența unor afecțiuni ca Alzheimer, Parkinson, epilepsie, accident vascular cerebral, sclerozaă multiplă este în creștere, nivelul de informare publică cu privire la nevoile pacienților rămâne scăzut, condamnându-i pe aceștia la izolare socială. 

Din păcate, românii nu știu cum să reacționeze și să ajute persoanele care se confruntă cu tulburări neurologice, arată un experiment social al Clinicii Neuroaxis, filmat cu camera ascunsă. La invitația Clinicii, actorul Teatrului Excelsior, Alex Călin, a realizat un experiment social pentru a măsura nivelul de conștientizare a românilor față de nevoile pacienților care trăiesc cu afecțiuni neurologice. Rezultatele experimentului sunt cu atât mai îngrijorătoare, cu cât datele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată că cel puțin una din trei persoane se va confrunta pe parcursul vieții cu o tulburare neurologică.

Click AICI pentru a vedea experimentul social.

„În ultimii doi ani de pandemie, am simțit pe pielea noastră efectele necruțătoare ale izolării sociale. Din nefericire, mulți dintre pacienții cu boli neurologice trăiesc permanent într-o stare de izolare ce le afectează și mai tare calitatea vieții. Pentru această realitate suntem cu toții responsabili și purtăm o parte din vină. Izolarea pacienților neurologici are loc nu pentru că aceștia nu ar putea trăi printre noi, ci mai degrabă pentru că noi nu suntem pregătiți să trăim printre ei. Din acest motiv, pacienții cu afecțiuni precum scleroză multiplă, epilepsie, Parkinson, Alzheimer sau accidente vasculare cerebrale, aleg să trăiască izolați, departe de viața activă a societății. Știm însă că educația a fost dintotdeauna capabilă să schimbe destine și este timpul ca aceasta să schimbe, în sfârșit, și destinele pacienților neurologici. Tocmai de aceea, am lansat campania Împreună suntem #NeuroPuternici, promovând cu ajutorul educației reintegrarea în societate a pacienților cu tulburări neurologice,” a declarat dr. Dan Mitrea, director medical al Clinicii Neuroaxis.

Pentru a sprijini reintegrarea în societate a bolnavilor care trăiesc cu afecțiuni neurologice este necesar să le înțelegem cu adevărat nevoile. Simona Tănase, președinta Asociației Învingătorii Sclerozei Multiple, afirmă că preconcepțiile existente la nivelul societății și incapacitatea angajatorilor de a-și adapta cerințele de muncă îi forțează, de multe ori, pe pacienții cu afecțiuni neurologice să se autoizoleze.

Campania va fi dezvoltată pe parcursul următoarelor șase luni și va include acțiuni de informare a opiniei publice cu privire la nevoile pacienților cu afecțiuni neurologice, workshopuri și ateliere de creație precum și o campanie dedicată angajatorilor, privind asigurarea condițiilor speciale de lucru necesare pacienților cu tulburări neurologice.

Revista Galenus este partener media al campaniei.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.