De 2 ori mai multi pacienți oncologici vor putea fi tratați la Amethyst Cluj

Centrul Amethyst Cluj și-a dublat capacitatea de tratament prin radioterapie a pacienților oncologici. La doar un an de la deschidere, în centrul medical a fost instalat cel mai nou și performant echipament de radioterapie pentru tratamentul cancerului, un nou accelerator liniar cu capacitate de IMRT VMAT

Peste 1000 de pacienți cu cancer au ajuns în ultimul an la consultații la Amethyst și peste 400 au fost tratați în departamentul de radioterapie al centrului. Cele mai frecvente tipuri de cancer tratate în cadrul clinicii au fost cancerul de prostată, în procent de 21%, urmat de cancerul mamar – 15% și cancerele digestive și ale sferei ORL în procent de 14%.

“Numarul mare de pacienti consultati in departamentul nostru de radioterapie confirma necesitatea dezvoltarii serviciilor de acest tip in Romania, motiv pentru care instalarea celui de-al doilea accelerator liniar va oferi un sprijin sistemului public supraaglomerat. Cu ocazia instalarii noului accelerator am upgradat si acceleratorul existent, chiar daca a trecut doar un an de la implementarea acestuia. Aceste investitii garanteaza perfectionarea permanenta a tehnicii si personalului precum si accuratetea tratamentelor livrate in Amethyst, aspecte fara de care radioterapia nu se poate ridica la adevarata valoare.” a declarat Conf.Dr. Gabriel Kacso, Director Medical Amethyst Cluj.

Beneficiile tratamentelor cu radioterapie

Acest nou tip de tehnologie folosita pentru acceleratoarele care sunt disponibile la Amethyst garanteaza o calculare corecta a tipului si cantitatii de radiatii primite de pacient, astfel ca celulele canceroase sunt distruse in timp ce se afecteaza cat mai putin celulele normale. Pacientii pot fi tratati intr-un timp foarte scurt cu ajutorul acestei tehnologii, adica in mai putin de 5 minute.

Aproape orice tip de cancer poate fi tratat prin radioterapie. 60% dintre pacientii diagnosticati cu cancer primesc in Europa tratament cu radioterapie, in timp ce in  Romania doar 25% primesc acest tratament, din cauza lipsei unei platforme tehnice adaptate nevoilor pacientilor.

Amethyst este singura clinica privata din judetul Cluj care ofera posibilitatea realizarii tratamentului oncologic nonchirurgical complet, la standarde internationale: radioterapie, brahiterapie, chimioterapie, camere implantabile, nutritie si consiliere psiho-oncologica.

Text: Bianca Badescu

 

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.