Adolescenţii care nu desfăşoară activităţi în aer liber pot dezvolta depresie

În urma unui studiu de cohortă realizat de oamenii de ştiinţă din Anglia, s-a descoperit că activităţile în aer liber pot îmbunătăţi sănătatea mintală a adolescenţilor. În ultimii ani, copiii au început să desfăşoare din ce în ce mai puţine activităţi în aer liber, iar numărul adolescenţilor care prezintă simptome ale depresiei creşte de la an la an. Studiul a început în anul 1991, când cercetătorii au recrutat câteva femei însărcinate pentru a lua parte la el. Starea de sănătate a copiilor veniţi pe lume a fost verificată regulat prin intermediul unor chestionare. Cercetătorii au urmărit activitatea fizică a 4.257 de adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani. La vârsta de 18 ani au fost testaţi pentru a descoperi dacă aceştia sufereau de anxietate.

Activitățile în aer liber au scăzut pe măsura înaintării în vârstă

În timpul studiului, nivelul activităţilor fizice în aer liber, precum plimbările relaxante, a scăzut, iar nivelul activităţilor statice precum statul pe scaun sau lenevitul a crescut. În urma testului care a detectat simptomele depresiei, adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani care au desfăşurat activităţi au obţinut un scor mai mic odată ajunşi la vârsta de 18 ani, în comparaţie cu cei care nu au avut activităţi fizice.

Pe parcursul desfăşurării testului, cercetătorii au luat în calcul vârsta subiecţilor, sexul, clasa socială, semnele existente ale depresiei la vârsta de 12 ani, IQ-ul şi alte aspecte care puteau reprezenta semne ale unei boli mintale, dar şi aspecte legate de educaţia acestora. Pentru a obţine rezultate mai clare, oamenii de ştiinţă au utilizat un accelerometru, pe care adolescenţii au fost nevoiţi să-l poarte pe tot parcursul testului.

Hematuria indusă de efortul fizic

Astfel, s-a descoperit că adolescenţii petrec aproximativ o oră şi jumătate pe zi stând jos sau lenevind la vârsta de 16 ani, comparativ cu vârsta de 12 ani. În plus, aceştia petrec cu o oră și douăzeci de minute mai puţin desfăşurând activităţi în aer liber. Studiul a arătat că aproximativ 17-18% dintre subiecţi ar putea avea depresie la vârsta de 18 ani.

Oamenii de ştiinţă încurajează şcolile să promoveze mai mult activităţile în aer liber şi hobby-urile.

Sursa: nhs.uk

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.