Al XXIII-lea Congres Național de Hepatologie a avut loc la București

Cei mai importanți profesioniști în hepatologie din țară și din străinătate s-au reunit la București în perioada 9-11 octombrie în cadrul Congresului Național de Hepatologie 2013. Aceștia au prezentat cele mai noi informații despre infecțiile cu virusurile hepatitice B, C și D, despre cancerul hepatic, ciroza hepatică dar și despre ficatul gras. Congresul Național de Hepatologie, precum și evenimentele conexe ale manifestării: Al III-lea Congres Româno-Francez de Hepatologie și Al IV-lea Curs Balcanic de Hepatologie au fost organizate de către Asociația Română pentru Studiul Ficatului, în parteneriat cu Fundația Acad.” Marin Voiculescu”.

Una dintre principalele probleme ale virusurilor hepatitice în România este subdiagnosticarea sau diagnosticarea târzie. „Mă bucur că evenimentul nostru reunește nume mari ale hepatologiei europene și românești, care vor dezbate ultimele noutăți din domeniu, de la perspective terapeutice în infecția virusal hepatitică, actualități în diagnosticul cirozei și al complicațiilor acesteia, la tratamentul modern al cancerului hepatic, dar și alte subiecte de interes. O noutate în acest an este organizarea, în premieră, a unui simpozion specializat pe cancerul hepatic si al unuia dedicat examenului tubului digestiv cu video capsula de ultima generație”, a declarat prof.dr. Mihai Voiculescu.

Mai multe informații despre problematica virusurilor hepatitice din zona balcanică găsiți pe  platforma online www.balkanhep.eu, realizată la inițiativa specialiștilor români.

Text: Bianca Bădescu

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.