„Alo, prematuritate”: linia telefonică pentru bebelușii născuți prematur

În 2016, peste 10% din bebelușii veniți pe lume în România s-au născut prematur*, iar anul acesta, natalitatea a înregistrat 190.238 de născuți vii, din care 14.989 de bebeluși s-au născut prematur, adică nașteri survenite sub 28 de săptămâni, până în săptămâna 35. În România există o singură linie telefonică gratuită adresată familiilor cu copii prematuri, dar şi mamelor care au o sarcină cu risc de naştere prematură. La 0800 390 678, cei care au nevoie, primesc sfaturi şi îndrumări de la un doctor neonatolog sau de la un psiholog.

Ajutor pentru nou-născuții spitalizați

 „Copiii îndelung spitalizați pot avea probleme de respirație, digestie, imunitate și de cele mai multe ori, familiile au nevoie de suport specializat și sprijin moral pentru o bună perioadă de timp”, a declarat Diana Gămulescu, vicepreședinte Asociația Unu și Unu. Pentru a veni în sprijinul familiilor cu bebeluși îndelung spitalizați, Asociația Unu și Unu oferă suport și informații telefonic, direct de la specialiști, prin intermediul call centerului Alo, Prematuritate – 0800 390 678. Linia telefonică este gratuită și poate fi apelată din toate rețelele de pe teritoriul României. Programul complet și actualizat al call centerului poate fi consultat pe: http://unusiunu.com sau pe pagina oficială de Facebook: www.facebook.com/asociatia.unusiunu.

Alo, Prematuritate a împlinit 1 an de funcționare și însumează peste 900 de apeluri înregistrate la nivel național, cu o medie de 16 apeluri în fiecare săptămână. În cele 54 de săptămâni de funcționare, beneficiarii au solicitat transferul cel mai frecvent către neonatolog, psiholog, iar acestea au fost majoritatea din mediu urban.

*Sursa datelor INS – iunie 2017

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.