Anul acesta va fi lansat “Manualul și atlasul de podiatrie”

Asociația de Podiatrie a anunțat lansarea unei lucrări indispensabile pentru profesioniștii care se ocupă de îngrijirea piciorului, ”Manualul și atlasul de podiatrie”. Lucrarea, care se află deja la cea de-a IV-a ediție, va fi tradusă și editată în premieră în România în toamna anului 2016.

”Manualul și atlasul de podiatrie” va avea 776 de pagini, 1959 de fotografii și desene, peste 40 de tabele și va cuprinde aspecte legate de îngrijirea piciorului, de la terapia plăgilor și bolile transmisibile, până la sistemul sangvin și cardiovascular, dar și informații despre afecțiunile unghiilor și despre încălțăminte.

„Ca și misiune, Asociația de Podiatrie și-a propus promovarea și dezvoltarea specializării medicale de îngrijire a piciorului/podiatrie în rândul personalului medical, a culturii de îngrijire a picioarelor la persoanele cu diabet zaharat precum și în rândul populației. Prin toate acțiunile pe care le realizăm ne urmărim susținerea și promovarea activităților de instruire medicală, de educație, cercetare și dezvoltare pentru prevenția și managementul piciorului diabetic. Ne propunem ca această primă ediție în limba română a manualului de podiatrie să fie un real ajutor pentru toți cei implicați în îngrijirea piciorului. ” a declarat Dr. Norina A. Gavan, Președinte al Asociației de Podiatrie.

Cartea este scrisă de Dr. Norbert Scholz din Germania, iar referenții lucrării sunt: Conf. dr. Ioan Andrei Vereșiu, Dr. Bogdan Florea, Șef lucr. dr. Raluca Popescu, Șef lucr. dr. Eduard Catrina, Dr. Paula Pavel și Asist. univ. dr. Georgeta Inceu.

Peste 100 000 de profesioniști din 19 țări din lume lucrează în podiatrie, iar acest manual este esențial în pregătirea cadrelor medicale care se ocupă de managamentul piciorului diabetic.

Text: Bianca Bădescu

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.