Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente are un nou preşedinte

Alina Culcea a fost aleasă noul preşedinte al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), în urma Adunării Generale, care a avut loc la finalul lunii noiembrie. Alina Culcea este director general Amgen România şi a fost vicepreședinte ARPIM din februarie 2019. Poziţia de preşedinte al ARPIM a rămas vacantă după ce președintele Christian Rodseth a fost avansat într-o poziţie globală, în cadrul companiei în care lucrează.

ARPIM îşi propune să contribuie la educația în domeniul sănătății

În urma adunării generale s-a stabilit că din conducerea ARPIM mai fac parte Attila Fejer, director general Eli Lilly România, ales vicepreședinte și Serge Nicollerat, director general Servier România, care își păstrează poziția de vicepreședinte. De asemenea, a fost ales și un nou membru în persoana directorului general al AbbVie România, Jorge Ruiz Benecke, iar Martine Draullette, Roche România, Cecilia Radu, Novo Nordisk România și Nicholas Renard, Merck Sharp and Dohme, își păstrează poziția de membri ai boardului. În plus, Dan Zaharescu îşi păstrează calitatea de director executiv.

„Pentru perioada următoare, avem trei obiective majore: să rămânem un partener de încredere pentru autorități și factori de decizie, pentru a reduce împreună decalajele din sănătatea României, să contribuim cu date relevante în sănătate și specific în zona de acces la medicamente, care să poată fi o bază solidă pentru decizii în beneficiul pacienților din România. Totodată, ne dorim să rămânem aproape de Asociațiile de Pacienți și de mass-media, să înțelegem mai bine nevoile pacienților români, contribuind astfel la educația în domeniul Sănătății”, a declarat Alina Culcea – preşedinte ARPIM.

Alina Culcea este absolventă a Facultăţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din București şi, în ultimii 19 ani a deţinut poziţii importante în companii precum Novartis, Pfizer, Actavis sau GlaxoSmithKline. Din februarie 2018 ocupă funcţia de director general al Amgen România.

Pentru ABONAMENTE și CREDITE DE SPECIALITATE click AICI!

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.