Atenție! Între 20% și 67.4% dintre bărbații cu diabet dezvoltă disfuncție erectilă

Cel puțin jumătate dintre persoanele cu diabet dezvoltă neuropatie diabetică, principala cauză a disfuncțiilor erectile. În condițiile în care între 20% și 67.4% dintre bărbații cu diabet dezvoltă disfuncție erectilă (absența erecției și incapacitatea de a întreține un act sexual satisfăcător), prezența le medic pentru un control de specialitate este esențială, anunță un comunicat de presă al Societății de Neuropatie Diabetică. Conform specialiștilor, dacă în doi ani de la instalarea disfuncției erectile nu se iau măsuri medicale, afecțiunea devine definitivă.

Prevalența disfuncției erectile crește progresiv

Disfuncția erectilă la persoanele cu diabet este asociată în principal neuropatiei autonome. Mai există însă și alți factori de risc, printre care vârsta, insuficiența vasculară, hipertensiunea arterială, dislipidemia, fumatul, obezitatea și sedentarismul.

„Afectarea funcției sexuale este o problemă frecventă în cazul persoanelor cu diabet. Disfuncția erectilă este una dintre manifestările acestei tulburări, care de regulă este diagnosticată la bărbații de peste 40 de ani. Prevalența disfuncției erectile crește progresiv, odată cu înaintarea în vârstă și creșterea duratei diabetului zaharat. Un studiu de specialitate a arătat că la 6 din 10 bărbați care au urmat un tratament antidiabetic timp de cinci ani s-a observat instalarea disfuncției erectile”, a declarat prof. dr. Gabriela Radulian, președinta Societății de Neuropatie Diabetică.

Pentru identificarea cauzei și evaluarea disfuncției erectile se realizează anamneza medicală, sexuală și psihosocială. Se va lua în calcul stilul de viață, istoricul sexual, stresul, nivelul tensiunii și posibilele tulburări endocrine. Investigațiile complexe presupun ecografia Doppler a penisului sau angiografia arterei pudendale. Prevenirea sau întârzierea instalării disfuncției erectile pot fi realizate printr-un control strict al glicemiei și al tensiunii arteriale, prin reducerea cantității de alcool consumate, dar și prin renunțarea la fumat.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.