Au fost descoperite 40 de noi gene umane

Descoperire importantă a oamenilor de ştiinţă olandezi, care anunţă depistarea a 40 de gene legate de inteligenţa umană.  Rezultatele acestui studiu îi pot ajuta pe neurologi să înţeleagă mai multe despre cum creierul nostru dezvoltă funcţii cheie ale gândirii. Conform www.sciencealert.com, cercetarea condusă de Danielle Posthuma, de la Universitatea Medicală din Amsterdam, a fost publicată în Nature Genetics şi cuprinde un studiu făcut pe 80.000 de adulţi şi copii cu origini europene. Cercetarea a utilizat două metode diferite, iar în final rezultatele au indicat 40 de noi gene, despre care până acum nu se ştia că ar fi fost implicate în dezvoltarea inteligenţei.

Studiul poate fi esenţial pentru înţelegerea evoluţiei inteligenţei

Una dintre cele mai puternice corelaţii între genetică şi inteligenţă a fost găsită în mutaţiile genei FOXO3. Această genă este parte a unui proces care cauzează moartea celulară ca urmare a unui stres chimic. Tot în cursul cercetării au fost descoperite o serie de relaţii între gene şi caracteristici ale greutăţii corporale, schizofreniei sau bolii Alzheimer.  În altă ordine de idei, oamenii de ştiinţă apreciază că astfel de cercetări ar putea chiar duce la identificarea trăsăturilor care pot fi influenţate de educaţie, dietă ori microbii din intestine. În viitor astfel de informaţii ar putea fi esenţiale şi pentru înţelegerea evoluţiei inteligenţei umane, a direcţiei în care aceasta se îndreaptă.

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.