Bacteria care ajută la micșorarea tumorile canceroase

Veste încurajatoare pentru bolnavii de cancer în fază terminală. Oamenii de știință au descoperit că injectarea bacteriei Clostridium novyi-NT (o formă modificată a Clostridium novyi), în cazul pacienților în fază terminală, care au rămas fără opțiuni de tratament, ajută la micșorarea tumorilor fără a provoca sepsis sau cangrenă gazoasă. Eficiența este și mai mare dacă se utilizează concomitent și un tratament de imunoterapie.

Doza recomandată: un milion de spori bacterieni

Studiul realizat de cercetătorii americani a implicat 24 de pacienți care au devenit rezistenți la chiomioterapie și alte tratamente clasice. Acestora li s-a injectat câte o doză care conținea între 10.000 și trei milioane de spori bacterieni. Cercetarea a arătat că numărul de un milion este cel mai sigur pentru sănătatea subiecților, dar și cel mai eficient. Rezultatele sunt promițătoare și relevă faptul că bacteria a oprit creșterea tumorilor, iar în 23% din cazuri acestea s-au micșorat cu aproximativ 10%.

Clostridium novyi-NT pare capabil să activeze răspunsul imun, pe lângă faptul că provoacă distrugerea tumorilor. Am fost extrem de încurajați de rezultatul studiului, în special la pacienții cu sarcoame avansate, în cazul în care imunoterapia nu s-a dovedit eficientă. Această strategie bacteriolitică are potențialul de a fi relevantă din punct de vedere clinic, în special în combinație cu inhibitorii punctelor de control, în cazul pacienților cu tumori solide avansate”, a declarat dr. Filip Janku, Centrul Cancerului MD Anderson, Universitate din Texas, SUA.

Sursa: independent.co.uk

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.