Cancerul de sân, tot mai aproape de vindecare!

În condiţiile în care cancerul de sân este o problemă majoră la nivel mondial, oamenii de ştiinţă elveţieni par tot mai aproape de găsirea unui remediu. În urma unor studii efectuate pe şoareci de laborator, cu o formă agresivă de cancer mamar uman indusă, cercetătorii au reuşit să transforme celulele canceroase ale sânului în celule grase. Rezultatul? Evoluţia bolii a fost oprită!

Tratamentul induce adipogeneza celulelor canceroase

Cercetătorii au tratat şoarecii de laborator cu un medicament împotriva diabetului, dar şi cu unul împotriva cancerului. Datorită acestui tratament combinat, celulele canceroase s-au transformat în celule grase, procesul purtând denumirea de adipogeneză. Rezultatele indică faptul că, într-un cadru relevant pentru pacient, terapia combinată cu rosiglitazonă și trametinib vizează specific celulele canceroase și induce adipogeneza lor, se arată în lucrarea publicată de oamenii de ştiinţă. Schimbarea poate fi observată în poza ataşată acestui material. În partea din stânga se pot observa, cu verde fluorescent, celulele canceroase. În cea din dreapta, după aplicarea noului tratament, celulele canceroase sunt transformate în celule grase şi au culoarea maro.

Pentru ABONAMENTE și CREDITE DE SPECIALITATE click AICI!

„Celulele canceroase ale sânului nu numai că s-au transformat în celule grase, dar a încetat complet proliferarea. Din câte putem spune din experimentele de cultură pe termen lung, celulele canceroase transformate în celule grase rămân celule grase și nu revin la forma de celule canceroase ale sânului”, a declarat prof. dr. Gerhard Christofori, biochimist la Universitatea din Basel, Elveţia, şi unul dintre autorii studiului.

Medicamentele folosite în cadrul studiului sunt deja aprobate de Food and Drug Administration (autoritate ce se ocupă de reglementarea medicamentelor în SUA), lucru ce simplică foarte mult viitoarele teste clinice, dar şi apariţia noului tratament pe piaţă.

Sursa: sciencealert.com; credit foto: Universitatea din Basel, departamentul de Biomedicină

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.