Dispozitiv nou pentru administrarea transdermică a medicamentelor

Cercetătorii de la Universitatea Tohoku, Japonia, au dezvoltat un nou dispozitiv alimentat de o biobaterie, capabil să furnizeze produsul medicamentos transdermic. Administrarea transdermică se realizează printr-un patch adeziv aplicat la nivelul pielii, substanța medicamentoasă fiind eliberată constant, controlat, obținându-se astfel un efect prelungit. Acest nou dispozitiv este capabil să contribuie la administrarea medicamentelor ale căror molecule sunt mai mari, faţă de celelalte patch-uri descoperite până acum.

Medicamentele sunt administrate fără durere

Matsuhiko Nishizawa, profesor la Universitatea Tohoku, a transmis că această descoperire este una importantă, dispozitivul fiind mai performant faţă de cele deja existente pe piaţă, chiar dacă dimensiunea acelor nu a fost mărită. Substanțele medicamentoase pot pătrunde în epidermă fără durere. Transferul transdermic este posibil doar atunci când medicamentul poate să pătrundă prin piele şi să ajungă în sistemul circulator în cantitate suficientă pentru a avea efectul terapeutic așteptat.

Patch-ul are o  biobaterie, care este formată din patru electrozi cuplați ce convertesc energia chimică obținută din enzimele care prelucrează zahărul și oxigenul atmosferic, în energie electrică. Biobateria și microacele sunt fixate pe piele cu ajutorul plasturelui adeziv.

Sursa: sciencedaily.com

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.