„Atacat” de 10.000 de țânțari, David Beckham luptă împotriva malariei

O campanie inedită i-a surprins pe fanii fostului mare jucător de fotbal, David Beckham. Acesta apare într-un clip înconjurat de peste 10.000 de țânțari, dar din fericire pentru el este protejat de geamuri din sticlă. Tot scenariul a fost pus la cale de celebrul regizor Ridley Scott, cunoscut pentru filmele Gladiatorul, Hannibal, Alien: Covenant, pentru o campanie de conștientizare a gravității malariei, în care fostul căpitan al naționalei Angliei este imaginea principală. „Putem fi generația care o va eradica pentru totdeauna, malaria trebuie să moară, astfel încât milioane de oameni să poată trăi”, spune Beckham la finalul videoclipului, care impresionează prin numărul mare de țânțari și prin bâzâitul pe care aceștia îl fac.

Beckham cere implicare pentru a opri răspândirea malariei

David Beckham și-a arătat în ultima perioadă nemulțumirea față de încetinirea luptei împotriva malariei, în condițiile în care în 2016 erau raportate la nivel mondial 215 milioane de cazuri de malarie, în timp ce numărul deceselor se apropia de 450.000. „Solicit liderilor Commonwealth-ului (n.r. Comunitatea Națiunilor) să fie pregătiți la întâlnirea din aprilie, de la Londra, și să se unească pentru a opri răspândirea acestei boli”, spune legenda lui Manchester United, care subliniază faptul că numărul victimelor malariei este foarte mare, chiar dacă există modalități eficiente de prevenire și de vindecare. Prin această campanie de conștientizare fostul fotbalist, acum în vârstă de 42 de ani, atrage atenția că malaria omoară un copil la fiecare 2 minute, iar 70% dintre victimele acestei boli cauzate de înțepătura de țânțar sunt copii. Un alt nume mare care participă la campania „Malaria trebuie să moară, astfel încât milioane de oameni să poată trăi” este celebrul jucator de tenis englez Andy Murray.

VEZI VIDEO!

Sursa: dailymail.co.uk

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.