Un simplu implant medical ar putea vindeca diabetul!

Un implant de mărimea unui card de credit ar putea fi soluția, atât de mult așteptată, pentru vindecarea diabetului. Implantul, care se numește “Sernova Cell Pouch”, conține tuburi mici injectate cu celule care produc insulină. Acesta se implantează sub piele, vasele de sânge cresc în interiorul și exteriorul lui, iar celulele se maturizează. În urma testelor s-a descoperit că noul dispozitiv devine practic un organ funcțional care ajută la controlarea glicemiei și la producerea de insulină.

Dispozitivul înlocuiește funcția pancreasului

Dispozitivul este construit din polimer și nu afectează sănătatea pacientului, susțin cercetătorii americani, care subliniază faptul că un strat special îl protejează de atacurile sistemului imunitar. În primă fază, dispozitivul medical este implantat în zona abdomenului, sub piele. Urmează o perioadă de aproximativ trei săptămâni în care în jurul „noului pancreas” încep să crească vase de sânge și țesuturi.

În faza următoare, în tubulețele dispozitivului sunt injectate celulele islet. Un studiu al Universității Alberta din Canada efectuat pe șoareci de laborator demonstrează faptul că, după doar 100 de zile de la implantarea dispozitivului, animalele cu diabet nu au mai avut nevoie de injecții cu insulină. Dispozitivul medical este acum testat pe subiecți umani la Universitatea din Chicago (SUA), pe șapte pacienți diagnosticați cu diabet de tip 1. Cercetătorii spun că noua invenție poate fi folosită și pentru alte afecțiuni. În cazul hemofiliei implantul poate fi umplut cu celule care ajută la menținerea unui nivel corect al Factorului VIII, iar în cazul Parkinsonului injectarea se face cu celule care produc dopamină.

Sursa: dailymail.co.uk

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.