Ecografia transfontanelară, o soluție eficientă de diagnostic pentru bebelușii prematuri

etf_resultEcografia transfontanelară (ETF) este unul dintre examenele imagistice utilizate în diagnosticarea și tratarea problemelor medicale la bebeluși, fiind deosebit de utilă cu precădere în cazul bebelușilor prematuri și al celor care s-au confruntat cu dificultăți la naștere.

Mai exact, ecografia transfontanelară (ETF) este o metodă precisă de diagnostic în cazul unei varietăți de afecțiuni intracraniene ale nou-născuților și sugarilor. Se adresează bebelușilor cu vârsta sub 6 luni, când fontanela este suficient dezvoltată pentru a permite vizualizarea optimă a creierului, și este recomandată în eventualitatea unor probleme cerebrale, dar și în alte circumstanțe.

Astfel, ecografia transfontanelară este indicată în situații care includ: prematuritate, hemoragii intracraniene și hidrocefalii (pentru monitorizare), injurii hipoxice și traumatisme la naștere, meningită, malformații de sistem nervos central, infecții congenitale, convulsii, retinopatie, malformație cardiacă congenitală, anorexie ş.a.

În cazul bebelușilor născuți prematur, ecografia transfontanelară trebuie efectuată cât mai timpuriu și repetată după ce bebelușul împlinește 4-8 săptămâni.

Ecografia transfontanelară, o metodă precisă și neinvazivă de diagnostic

Ecografia transfontanelară folosește fontanela anterioară sau pe cea posterioară, regiunea mastoidiană, transtemporală, durează cca. 20 de minute, oferă rezultate precise, este neinvazivă și nedureroasă. Cât timp medicul efectuează ecografia transfontanelară, părintele își poate îngriji micuțul așa cum o face în mod obișnuit, asigurându-i astfel confortul maxim pe durata procedurii.

Ecografia transfontanelară se poate efectua în cadrul Orto-Clinic, clinică de ortopedie pediatrică și recuperare medicală, cu sediul în București.

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.