A doua opinie medicală, încurajată de 8 din 10 medici de familie

res-FOTO_Ana_Maria_Marian (1)Un studiu realizat recent dezvăluie că 80% dintre medicii de familie români își încurajează pacienții să solicite o a doua opinie unui medic specialist atunci când se confruntă cu un caz complicat.

Studiul a fost efectuat în perioada aprilie – mai 2016, pe un eşantion de peste 400 de medici de familie din Pitești, Craiova și sectorul 2 al municipiului București, de Intermedicas Worldwide, prima clinică românească de second opinion, în colaborare cu editura Versa Media Group, și a dezvăluit că 8 din 10 medici de familie recomandă consultarea unui medic specialist pentru o a doua opinie.

„Am realizat acest studiu prin prisma second opinion, pentru a examina mai detaliat modul în care se desfășoară relația dintre un medic de familie și un medic specialist. În România, de prea puține ori pacienții sunt abordați integrat și multidisciplinar. Noi suntem o clinică-integrator între pacientul român și medici din toate colțurile lumii și suntem conștienți că o relație eficientă cu medicii de familie ne poate oferi un ajutor în plus în misiunea noastră: aceea de a oferi o șansă acolo unde soluțiile par epuizate”, a declarat Ana Maria Marian, CEO Intermedicas.

50% dintre medicii de familie colaborează cu medici specialiști

Totodată, cercetarea a arătat că jumătate dintre medicii de familie colaborează cu medici specialiști, în timp ce cealaltă jumătate oferă pacienţilor doar o recomandare de a discuta cu un medic specialist pentru o a doua opinie.

Nu în ultimul rând, trei sferturi dintre respondenți au considerat că o colaborare cu o clinică de second opinion ar putea avea o influență pozitivă semnificativă în stabilirea unui diagnostic corect și în găsirea celui mai bun tratament pentru pacienți.

Intermedicas Worldwide a fost fondată în 2011 și este prima clinică din România specializată exclusiv pe servicii de second opinion, colaborând cu medici din Europa, SUA și Japonia.

Text: Dana Săporan

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.