Google a creat inteligența artificială care poate determina riscul de deces

Inteligența artificială (IA) evoluează în permanență, ușurând munca oamenilor. Ultima creație a Google este un program care poate determina, cu o acuratețe de 95%, riscul de deces al pacientului, după internarea în spital. IA-ul se folosește de toate datele disponibile, printre care etnia, vârsta, sexul, diagnosticul, rezultatele analizelor de laborator din prezent sau din trecut, semnele vitale ale pacientului. Punctul forte al inteligenței artificiale este că poate analiza inclusiv notițe scrise de mână pe fișele medicale, de către medici sau asistente, sau chiar informații stocate pe computere.

Programul Google depășește toate celelalte metode de predicție

Practic, această inteligență artificială anticipează viitorul pacientului pe baza tuturor datelor adunate. Interesant este faptul că programul anticipează și perioada pe care o va petrece un pacient în spital sau riscul de reinternare pentru următoarele 30 de zile. Programul, dezvoltat de Google în colaborare cu mai multe universități americane (Universitatea din San Francisco, Universitatea de Medicină Stanford, Universitatea de Medicină din Chicago) a obținut următoarele rezultate la teste, ținând cont că 1.00 este considerat scorul perfect: 0.86 predicție referitoare la perioada de internare, în condițiile în care metodele tradiționale au obținut scorul de 0.76; 0.95 este predicția IA Google pentru decesul pacientului internat, în timp ce metodele clasice au obținut doar 0.86; în privința posibilității de reinternare, programul dezvoltat de Google a obținut 0.77, iar metodele tradiționale doar 0.70.

„Atunci când pacienții sunt internați în spital au foarte multe întrebări despre ce urmează să se întâmple, precum: «Când voi putea să mă duc acasă? Mă voi face bine? Va trebui să mă întorc la spital?». A prezice ce se va întâmpla în continuare este o aplicație firească, ce face parte din dezvoltarea inteligenței artificiale”, a declarat doctor Alvin Rajkomar, unul dintre cercetătorii de la Google.

Sursa: dailymail.co.uk; sursă grafic: nature.com

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.