„Tatuajul” care monitorizează nivelul glicemiei

Cercetătorii au creat o cerneală specială care își schimbă culoarea odată cu modificările din organism, printre care și creșterea nivelului de glucoză. Utilizând un lichid cu biosenzori în locul cernelii tradiționale, oamenii de știință vor să transforme suprafața pielii într-un display interactiv, aceasta fiind o metodă revoluționară pentru monitorizarea stării de sănătate. Tehnologia reprezintă o alternativă la dispozitivele de testare a zahărului din sânge.

„Tatuajul” se numește DermalAbyss

Proiectul numit DermalAbyss este o colaborare a cercetătorilor de la Institutul Tehnologic Massachusetts (SUA) și Școala Medicală Harvard. Echipa a reușit să dezvolte 3 tipuri diferite de cerneală care-și schimbă culoarea ca răspuns la modificările lichidului interstițial, fluidul care se află în spațiul dintre celule. Dintre cele 3 culori, pigmentul verde se transformă în maro pe măsură ce nivelul zahărului din sânge crește. Un astfel de tatuaj ar putea ușura viețile persoanelor cu diabet, care nu ar mai fi nevoite să se înțepe în deget pentru măsurarea glicemiei. Tehnologia se află deocamdată la stadiul de proiect, fiind nevoie de testări și de monitorizare atentă.

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.