Osimertinib, nou standard de tratament pentru pacienții cu cancer pulmonar

Săptămâna trecută, în cadrul unei întâlniri cu presa, trei medici oncologi de prestigiu, Prof. Dr. Tudor Ciuleanu, Dr. Alexandru Grigorescu și Dr. Cătălin Costovici, au discutat despre cancerul pulmonar care, zilnic, la nivel modial, răpune peste 4 000 de bolnavi, dar şi despre un tratament inovator, cu un potenţial uriaş de a prelungi viaţa pacienţilor.

Medicamentul care conține substanța activă osimertinib ar putea fi un nou standard de tratament pentru terapia de linia a doua la pacienții cu cancer pulmonar, altul decât cu celule mici (NSCLC) local avansat sau metastazat, cu mutație pozitivă T790M a receptorului pentru factorul de creștere epidermal (EGFR). Din datele studiului AURA3, prezentat inclusiv la cea de-a 17-a Conferință mondială privind cancerul pulmonar (WCLC) de la Viena, reiese că noul medicament poate să crească speranţa de viaţă, fără semne de progresie a bolii, cu 5,7 luni, în comparaţie cu tratamentele standard, chimioterapia pe bază de dublet de platină.

„Pacienții cu metastaze cerebrale și meningeală de gravitate extremă în cancer nu aveau nicio soluție, iar acest medicament se adresează și pacienților care au acest tip de metastaze”, a declarat Dr. Alexandru Grigorescu.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.