Evenimente dedicate medicinei regenerative și chirurgiei plastice

În luna iunie au avut loc două evenimente științifice importante pentru viața medicală românească. Între 14 și 17 iunie s-a desfășurat Congresul Societății Internaționale de Medicină și Chirurgie Regenerativă (SIMCR), găzduit de Centrul de Cercetare „Nicolae Simionescu” – București. De asemenea, în perioada 20-24 iunie, la Poiana Brașov, s-au desfășurat o serie de evenimente dedicate chirurgiei plastice și estetice organizate de Societatea Internațională de Chirurgie Plastică și Estetică (ISAPS) împreună cu Societatea Română de Chirurgie Estetică (SRCE). Cu aceste ocazii au sosit în România personalități ale lumii medicale din Europa, Asia și Statele Unite.

Invitați de prestigiu

Evenimentul de la București și-a propus studierea teoretică a resurselor regenerative a celulelor multipotente derivate din țesutul adipos și/sau alte surse (măduva osoasă, cordon ombilical) și aplicațiile lor în medicină și chirurgie, inițierea și/sau consolidarea conexiunilor între disciplinele interesate pentru înțelegerea aprofundată multilaterală a acestui tip nou de medicină, de mare actualitate în cercetare și terapie. Cel de-al doilea eveniment, la care au fost prezenți peste 300 de participanți, a fost structurat în Școala de Vară a Rezidenților, Conferința Societății Române de Chirurgie Estetică și cursuri de instruire ISAPS susținute de lectori internaționali de prestigiu. Au fost prezenți prof. univ. dr. Florian Bodog – Ministrul Sănătății, dr. Diana Păun – Consilier de Stat Departamentul de Sănătate Publică, prof. dr. Dan Enescu – președintele Asociației Chirurgilor Plastici din România, Adrian Ioan Vestea – Președintele Consiliului Județean Brașov.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.