Cazul bebelușului declarat în moarte cerebrală, care a început să respire singur

Un caz a șocat recent lumea medicală. S-a întâmplat în Anglia, unde un bebeluș declarat în moarte cerebrală a început să respire singur câteva săptămâni mai târziu. Iar acest fapt a declanșat verificări ale testelor și procedurilor prin care o persoană este declarată în moarte cerebrală. Cadrele medicale de la Academy of Medical Royal Colleges – AMRC analizează şi rescriu îndrumările privind testarea trunchiului cerebral și criteriile legale ce se utilizează în spitale ca procedură pentru a declara un caz de moarte cerebrală, precum și decizia de a întrerupe tratamentul de susținere a vieții în cazul pacienților cu leziuni cerebrale severe.

Bebelușul declarat în moarte cerebrală a început să respire

Verificările vin după ce, în cursul unei audieri, un medic specialist din Marea Britanie s-a declarat „șocat” la Înalta Curte, când un bebeluș declarat în moarte cerebrală în urma a două teste, a început să respire singur după două săptămâni. Trebuie menţionat că ventilarea copilului în vârstă de 4 luni a continuat și după declararea morții cerebrale a pacientului, având în vedere că se afla în derulare o dispută juridică.

În cursul lunii iulie, medicii care îl tratau pe bebeluș într-un spital din Londra au fost nevoiți să anuleze diagnosticul de moarte clinică după ce o asistentă a observat că micuțul avea o respirație ritmică independentă.

Părinții băiatului – care nu pot fi numiți din motive legale – doresc ca acesta să rămână pe ventilator.

Magistratul care a judecat cazul a declarat că situația prezentată este șocantă și a catalogat ca „nefiabil” testul prin care s-a efectuat declararea morții cerebrale.

Testul cerebral presupune efectuarea unei analize clinice în momentul în care există dovezi clare de leziuni grave ale creierului, ce nu pot fi vindecate. Mai exact, se realizează o serie de mini-teste pentru a verifica funcțiile automate ale creierului, inclusiv reacția la lumină a ochilor, apă rece ca gheața în ureche și scurte intervale de oprire a ventilatorului pentru a verifica dacă pacientul va încerca să respire de unul singur.

Pentru ABONAMENTE și CREDITE DE SPECIALITATE click AICI!

 

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.