Cercetătorii au descoperit un nou tip de neuron

O nouă descoperire importantă la Universitatea din Amsterdam, Olanda. Conform futurism.com, oamenii de ştiinţă au descoperit un nou neuron, pe care l-au numit celula vecinătăţii (engleză: neighborhood cell). Un studiu pe şoarecii de laborator a arătat că neuronul, aflat în cortexul perirhinal este responsabil de navigare şi localizarea în spaţiu. Celula vecinătăţii „lucrează” alături de celulele hipocampice pentru a depista diferenţele de mediu înconjurător şi pentru a analiza locaţiile.

Descoperirea ar putea ajuta bolnavii cu Alzheimer

Creierul uman şi cel al şoarecilor nu funcţionează la fel, însă oamenii de ştiinţă susțin că această descoperire ar putea ajuta pacienţii care suferă de boli precum Alzheimer. Folosindu-se de această descoperire, oamenii de ştiinţă ar putea găsi remedii şi tratamente, care să îmbunătăţească sau chiar să vindece pacienții care suferă de boli de tip “wandering”. Potrivit statisticilor, în SUA sunt aproape 6 milioane de bolnavi de Alzheimer, iar în România peste 300.000, numărul fiind în continuă creștere. Cercetările pot fi combinate cu alte descoperiri recente, cum ar fi terapia cu lumină pentru rezultate revoluţionare.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.