Chirurgia prin incizie unica – 0 cicatrici, multiple beneficii

Recuperare rapida, nicio cicatrice si timp minim de spitalizare – acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante avantaje ale chirurgiei prin incizie unica LESS-SILS,o metoda revolutionara pentru o gama complexa de interventii si o solutie cu multiple beneficii atat pentru pacient cat si pentru chirurg.

_“Ce face cu totul si cu totul speciala aceasta procedura chirurgicala este maniera in care aceasta este efectuata. Avand la baza o metoda minim invaziva, chirurgia LESS-SILS este realizata printr-o singura incizie, de foarte mici dimensiuni in urma careia nu raman cicatrici. Un alt avantaj deosebit al acesteia este versatilitatea, intrucat cu ajutorul acestei metode revolutionare se pot realiza multiple interventii chirurgicale de la cele mai simple, prin ombilic, precum apendicite, hernii, enventratii, colecist, pana la cele mai complexe precum interventii bariatrice, histerectomii sau cancere._

Chirurgia prin incizie unica LESS-SILS a fost pusa in practica in Spitalul Sf.Constantin din Brasovpentru prima data in luna noiembrie a anului 2011, iar pana in prezent au fost realizate peste 161 de operatii de acest gen, care permit o recuperare extrem de rapida si o spitalizare de 1-2 zile.

 

Un sprijin esential pentru pacientii obezi – chirurgia bariatrica prin incizie unica

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, bolile metabolice iau amploare in fiecare an, astfel ca 34% din populatie este supraponderala, iar dintre acestia 3% se confrunta cu obezitate morbida. In aceste conditii, tot mai multi aleg tratamentul chirurgical, fiind singura solutie cu rezultate pe termen lung, iar chirurgia bariatrica prin incizie unica aduce un sprijin suplimentar atat in timpul procedurii cat si dupa.

In cazul pacientilor, pe langa avantajul estetic, chirurgia LESS-SILS prezinta numeroase avantaje precum: reducerea traumei operatorii, micsorarea durerii postoperatorii sia necesarului de analgetice, diminuarea complicatiilor interventiei, iar timpul de recuperare este mai mic. In urma acestei proceduri circuitul alimentar nu este influentat, acesta va functiona normal, pacientii putand consuma orice aliment dar in cantitati reduse. Mai mult decat atat, procedura nu aduce inconveniente pe termen mediu si lung comparativ cu celelalte tehnici asemanatoare.

 

Text: Adelina Gruia

Cuvinte-cheie: ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.