Colegiul Medicilor din România condamnă campaniile care denigrează vaccinarea

În condițiile în care anual aproximativ 3 milioane de persoane sunt salvate datorită vaccinării, Colegiul Medicilor din România (CMR) condamnă orice campanie prin care este denigrată vaccinarea și susține sancționarea tuturor acțiunilor care pot avea consecințe grave asupra sănătății populației din țara noastră. CMR anunță că susține imunizarea, măsura profilactică cu cel mai mare succes din istoria medicinei. Cu un impact major în sănătatea publică la nivel mondial, vaccinarea duce la prevenirea bolilor infecţioase grave, a complicaţiilor sau a deceselor produse de acestea.

Vaccinarea este un drept al fiecărui copil

În decursul anilor vaccinarea a contribuit decisiv la scăderea mortalităţii şi morbidităţii prin boli infecţioase, și a dus la creşterea a speranţei de viaţă, la nivel mondial. Membrii CMR spun că, în timp, o acoperire vaccinală optimă şi constantă ar putea avea ca rezultat eradicarea unor boli infecţioase transmisibile. În plus, vaccinarea este un drept al copilului, necesar pentru a obţine cea mai bună stare de sănătate posibilă şi a nu fi expus în viitor pericolelor reprezentate de unele boli infecţioase grave.

„Colegiul Medicilor din România a încurajat o reglementare legală solidă a activităţii de vaccinare, responsabilizarea clară a celor implicaţi, începând cu autorităţile, corpul profesional medical, dar şi reprezentanţii legali ai copiilor. Colegiul Medicilor din România îşi doreşte ca aceste responsabilităţi să aibă ca rezultat, în primul rând, protejarea vieţii copiilor, dar şi a persoanelor adulte. Din acest motiv, CMR condamnă orice campanie prin care este denigrată vaccinarea și susține sancționarea tuturor acțiunilor care pot avea consecințe grave asupra sănătății populației”, se mai arată în comunicatul de presă.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.