Colegiul Medicilor solicită adoptarea rapidă a legii vaccinării

Într-o adresă trimisă către Camera Deputaților, Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită urgentarea adoptării legii vaccinării, în condițiile în care vaccinarea este un drept al copilului, reprezentând măsura profilactică cu cel mai mare succes din istoria medicinei. Într-un comunicat de presă remis redacției se precizează că anual, la nivel mondial, 3 milioane de oameni sunt salvați prin vaccinare. În România, 10.000 de persoane, în majoritate copii, s-au îmbolnăvit de rujeolă, dintre care 36 au decedat. În 99% dintre cazuri pacienții nu erau vaccinați.

Schimbările din legea vaccinării, „o lovitură dată sănătăţii publice”

Membrii CMR se arată îngrijorați de faptul că proiectul de lege privind vaccinarea, aflat în procedură parlamentară la Camera Deputaţilor, ar putea fi modificat în urma amendamentelor solicitate. Semnatarii scrisorii fac referire și la Convenţia cu privire la drepturile copilului, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite pe 29 noiembrie 1989 şi ratificată în România prin Legea 18/1990. În aceasta se specifică faptul că „Statele părți vor lua toate măsurile de protejare a copilului împotriva oricărei forme de discriminare sau de sancţionare pe considerente ţinând de situaţia juridică, activităţile, opiniile declarate sau convingerile părinţilor, ale reprezentanţilor săi legali sau ale membrilor familiei sale”.

Adresa trimisă către Camera Deputaţilor a fost semnată de: dr. Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din România, Mircea Toma, preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, dr. Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, dr. Anca Drăgănescu, preşedintele Asociaţiei Proimunizare, prof. dr. Marin Burlea, preşedintele Societăţii Române de Pediatrie, prof. univ. dr. Ruxandra Ulmeanu, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, prof. univ. dr. Victoria Aramă, preşedintele Societăţii de Boli Infecţioase şi HIV/SIDA şi conf. univ. dr. Oana Falup Pecurariu, preşedintele Societăţii Naţionale Române de Boli Infecţioase Pediatrice.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.