Conferința Națională „Actualități în Vaccinologie − RoVaccin 2016”

res-shutterstock_35299876Pentru a facilita dialogul profesioniștilor implicați în vaccinare cu autoritățile, reprezentanții societății civile și ai mass-media și Societatea Română de Microbiologie organizează o nouă ediție a Conferinței Naționale „Actualități în Vaccinologie – RoVaccin 2016”. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 2 aprilie 2016, la Hotel Ramada Parc din București și va aborda cele mai stringente aspecte legate de problematica vaccinării în țara noastră.

Programul Conferinței Naționale RoVaccin 2016 va include sesiuni științifice, precum și prezentări dedicate proiectului noii legi a vaccinării și provocărilor actuale ale Programului Național de Vaccinare. De asemenea, discuțiile vor viza importanța comunicării responsabile în privința vaccinării și a informării corecte a părinților, astfel încât aceștia să-și poată proteja copiii împotriva unor boli infecțioase periculoase.

„Această a 4-a ediție a RoVaccin are loc în contextul nevoii reale, la nivelul societății românești, a unor dezbateri multidisciplinare pe tema vaccinării, a unui dialog deschis între medici, autorități și societate civilă, precum și de identificare a unor soluții concrete de îmbunătățire a Programului Național de Vaccinare”, a declarat coordonatorul științific al evenimentului, Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Dezbaterile și panelurile de discuții vor reuni profesioniști cu o experiență vastă în domeniu, printre care: Dr. David Greenberg (Universitatea Ben-Gurion din Negev, Israel), Prof. univ. dr. Victoria Aramă, Prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu, Prof. univ. dr. Doina Azoicăi, Prof. univ. dr. Petru Cianga, Prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, Conf. univ. dr. Daniela Pițigoi, Conf. univ. dr. Emilian Popovici, Conf. univ. dr. Oana Falup-Pecurariu, Conf. univ. dr. Geza Molnar etc.

Având în vedere caracterul social și impactul pe care îl are problematica vaccinării asupra sistemului de sănătate, la sesiunile de discuții din cadrul RoVaccin 2016 și-au anunțat prezența mai mulți reprezentanți ai autorităților, dar și ai diverselor organizații profesionale. Evenimentul este creditat cu puncte EMC.

Mai multe detalii despre Conferința Națională „Actualități în Vaccinologie – RoVaccin 2016” sunt disponibile pe site-ul www.rovaccin.ro.

Text: Natalia Talmacec

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.