Conferința regională de cancer bronhopulmonar

Cancerul bronhopulmonar este una dintre cele mai agresive forme de cancer, cu o evoluţie foarte rapidă, rata de supravieţuire la 5 ani fiind de numai 15%. În plus, conform studiilor, peste 75% dintre pacienți se prezintă la medic în stadiu inoperabil, șansele de supraviețiurie fiind foarte mici. În cadrul celei de IV-a ediții a Conferinței regionale de cancer bronhopulmonar ce va avea loc pe 7 și 8 septembrie la Craiova, va fi adusă în atenție o temă extrem de importantă: managementul de caz al pacientului cu cancer bronhopulmonar – de la diagnosticul în cabinetul medicului de familie la serviciile paliative.

Diagnosticarea precoce, principala provocare

Ținând cont că diagnosticarea precoce a acestui tip de cancer reprezintă una dintre principalele provocări pentru domeniul medical în prezent, aducerea în dezbatere a rolului pe care medicina primară îl poate avea în acest context este extrem de importantă. Față de edițiile anterioare, care au fost organizate pe perioada unei singure zi, conferința din acest an se va desfășura pe perioada a două zile, pe parcursul cărora sunt așteptați să susțină prezentări lectori de excepție din țară și străinătate. În cadrul sesiunilor interdisciplinare vor fi furnizate de specialiștii prezenți la eveniment informaţii specializate în vederea depistării precoce a cancerului bronhopulmonar.

Printre lectorii care au confirmat deja participarea la conferinţă se află:

 • dr. Horia Sîrbu, șeful Clinicii de Chirurgie Toracică din Erlangen (Germania);
 • univ. dr. Floarea Mimi-Niţu, medic pneumolog, Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova;
 • șef lucr. dr. Michael Schenker, medic oncolog;
 • univ. Mihai Olteanu, medic pneumolog, Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova;
 • Memu Eustațiu, chirurgie toracică, Drobeta Turnu Severin;
 • Elena Vlad, medic pneumolog, Spitalul Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti;
 • Dalida Mosorescu, medic de familie, Craiova;
 • Mariana Chirca, medic oncolog, Craiova;
 • Cristina Petria, medic oncolog, Lupeni.

Evenimentul este creditat EMC, iar programul se va desfășura vineri, 7 septembrie, în intervalul 13:30-20.00 și sâmbătă, 8 septembrie, în intervalul 10:00-17:00. Înscrierile sunt deschise aici http://houston.ro/cancer-bronhopulmonar/.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
  Comentarii

  Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.