Congresul Național de Ortopedie și Traumatologie, ediția XVII

În perioada 18-21 octombrie 2017 are loc la Timișoara Congresul Național de Ortopedie și Traumatologie, ediția a XVII-a. Peste 900 de specialiști români în ortopedie și traumatologie, lectori și invitați internaționali și-au confirmat prezența. Anul acesta, tema principală va fi patologia genunchiului, subiect care va fi abordat în prezentările specialiștilor de top din SUA, Luxemburg, Italia, Franța, Austria, Grecia, dar și de către chirurgii și practicienii din România. Printre aceștia se numără și Romain Seil, președintele Societății Europene pentru Sport, Traumatologie, Chirurgie a Genunchiului și Artroscopie (ESSKA), Brett Levine, Mark Pagnano (AAOS – Academia Americană de Ortopedie).

Va fi abordată latura interdisciplinară din ortopedie

Acestora li se alătură medici români cu o vastă carieră internațională, precum Marius Scarlat, specialist la Clinica Saint Michel din Toulon, Mihai Horia Vioreanu (fost căpitan al echipei naționale de rugby a României), actualmente chirurg la Sports Surgery Clinic din Dublin, Florin Ramadani, din Austria.

Anul acesta va fi abordată și latura interdisciplinară din ortopedie, evenimentul având secțiuni speciale legate de imagistică medicală, recuperare medicală, asistență medicală generală, ortopedie pediatrică. Pentru prima dată, la congres s-au putut înscrie și kinetoterapeuți, asistenți medicali și radiologi, fiind o ocazie perfectă de a afla noutăți din aria lor de specialitate, aplicate în raport cu evoluția în chirurgia ortopedică.

Congresul va găzdui, pe 19 octombrie, Adunarea Generală a Societății Române de Ortopedie și Traumatologie, în cadrul căreia se va alege noul Comitet Director și noul vicepreședinte, cel care va prelua președinția organizației începând cu anul 2019. Scopul principal al evenimentului este crearea unui cadru perfect în care toți specialiștii interesați pot lua contact cu ultimele noutăți din domeniu, de a schimba idei și a porni colaborări cu medici din țară și străinătate. Pentru mai multe informații, consultați site-ul www.sorot.ro.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.