DE CE CARIERA DE ASISTENT MEDICAL ESTE UNA DINTRE CELE MAI SIGURE LA NIVEL MONDIAL?

Principiul economic al cererii și ofertei care dictează mișcările pieței este valabil și puternic evident pe piața serviciilor medicale. Plecând de la dinamica populației și schimbările sociale globale, se observă că cererea pentru serviciile de sănătate nu este doar în creștere, ci și în transformare. Pacienții vor acces rapid și facil la servicii medicale de calitate și au așteptări din ce în ce mai bine conturate cu privire la echipa medicală care îi are în grijă.

Începând de la acest nivel „micro”, importanța asistenților medicali devine una clară și prin aceasta, nevoia sau cererea pieței pentru profesia de asistent medical intră într-un trend ascendent. Potrivit INS, în anul 2015 erau 135 056 de asistenți medicali angajați în România, 44% din totalul personalului sanitar. În anul 2014, procentul a fost unul similar, de 45,1%.

Primul și ultimul contact pe care pacienții îl au în spital, în clinică, în cabinet și cu alți furnizori de servicii de sănătate se realizează, de multe ori, cu unul sau mai mulți asistenți medicali. Jobul poate cuprinde diverse activități, de la front desk la completarea formularelor medicale,  programări, trimiteri, internări, administrarea tratamentelor, gestionarea fișelor pacienților, până la activități ale actului medical, confom gradului de specializare. Asistenții medicali lucrează cu tot spectrul profesioniștilor din sănătate, de la infirmieri la laboranți, de la medici rezidenți la medici primari, de la tehnicieni la șefii de secții și administratorii de spitale și clinici.

Unde se găsesc locuri de muncă pentru asistenții medicali?

Asistenții medicali pot fi angajați de spitalele pulblice și private, de primării, școli și alte instituții publice, de laboratoare, cabinete individuale, clinici de specialitate, centre medicale, dar și direct, de către persoane fizice.

De ce este un loc de muncă sigur și în viitor?

Biroul de Statistică a Muncii (BLS) din SUA prezice că cererea pentru asistenți medicali va continua să crească într-un ritm 2,6-3 % în următorii 10 ani.

Cariera de asistent medical oferă diverse opțiuni și poate fi adaptată ușor la schimbările sociale și economice de pe piață. Asistenții medicali pot alege să lucreze part time, full time, seara sau în weekend, întrucât condițiile de muncă și beneficiile tind să fie flexibile. Numărul furnizorilor de servicii medicale este în creștere, atât în privat, cât și în sectorul public, ceea ce înseamnă o cerere constantă pentru asistență în derularea actelor medicale.

 

Echipa HospitalJobs.ro

 

CAUTĂ NOI OPORTUNITĂȚI ȘI CONECTEZĂ-TE CU ANGAJATORI DE TOP ȘI PROFESIONIȘTI DIN DOMENIUL MEDICAL

APLICĂ ONLINE PE HOSPITALJOBS!

 

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.