Drepturi şi dreptate pentru persoanele cu dizabilităţi

Drepturile persoanelor cu dizabilităţi, un subiect delicat, pentru care ne găsim tot mai puţin timp, a fost dezbătut la Târgu Jiu, în cadrul evenimentului „Despre drepturi şi dreptate”, în data de 3 mai 2017. Reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi, ai autorităţilor publice şi medicale de pe plan local, ai medicilor de familie și farmaciştilor au încercat să găsească soluţii concrete pentru a îmbunătăţi viaţa persoanelor cu dizabilităţi. O informaţie extrem de interesantă a fost furnizată de Constantin Mănoiu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Surzilor, filiala Gorj, care a atras atenţia că mulţi nu cunosc faptul că persoanele surdo-mute şi cele care suferă de epilepsie pot conduce autoturisme, în anumite condiţii. Acest lucru se întâmplă din cauza unei lipse de comunicare, problemă ce, cu siguranţă, trebuie rezolvată.

Avantaje pentru firmele care angajează persoane cu dizabilităţi!

În încercarea de a motiva angajatorii, Romeo Chiriac, director executiv AJOFM Gorj, a reamintit faptul că firmele care angajează persoane cu dizabilităţi beneficiază de avantaje importante. Pregătirea profesională a persoanelor cu dizabilităţi şi modul în care pot ajunge să se angajeze a reprezentat una dintre marile provocări ale evenimentului. Pe aceeaşi temă, specialiştii au ridicat problema persoanelor cu dizabilităţi care nu pot părăsi domiciliul, însă doresc să muncească şi pentru care trebuie realizată formarea profesională. O şansă importantă poate fi reprezentată şi de programul Start Up Nation, pe care persoanele cu dizabilităţi îl pot accesa pentru a-şi înfiinţa propriile firme!

 

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.