A fost declarată epidemie de gripă, iată ce măsuri trebuie luate

54 de oameni au murit până acum de gripă, iar Ministerul Sănătății a declarat oficial epidemie de gripă. Conform ministrului Sănătății, Sorina Pintea, se interzic în această perioadă vizitele în spitale, în secțiile cu riscuri crescute. O altă recomandare este pentru părinți care nu trebuie să își ducă copiii în locuri aglomerate. Și tot legat de copii, oficialii români au anunțat că o unitate de învățământ va fi închisă în momentul în care 20% sau mai mult dintre elevi absentează. În caz contrar, elevii vor continua să meargă la cursuri. În alte cazuri, deciziile de suspendare a orelor de curs se pot aplica punctual, în funcție de necesitate și pe o analiză făcută pe fiecare unitate școlară în parte.

Măsuri suplimentare transmise de Ministerul Sănătății pentru spitale

Ministerul Sănătății a anunțat măsuri suplimentare transmise către unitățile spitalicești printre care refacerea urgentă a stocurilor de antivirale, instituirea terapiei antivirale imediat după internare la toți pacienții care prezintă tablou clinic compatibil cu gripa – febră și tuse, respectiv cu gripă severă (SARI) – febră, tuse și dispnee, cu debut în ultimele 10 zile, fără a aștepta rezultatul de laborator, vaccinarea urgentă a personalului nevaccinat și transferul imediat al cazurilor cu tablou clinic compatibil cu gripă/gripă severă (SARI) în spitalul/secția de boli infecțioase.

Recomandări pentru populație

Ministerul Sănătății a lansat și o serie de recomandări pentru populație, printre care evitarea locurilor aglomerate (locuri de joacă, magazine, mijloace de transport în comun etc.), în special în cazul copiilor; consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa; izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei; în cazul tusei și strănutului trebuie utilizate batiste de unică folosință sau tuse/strănut la nivelul părții interne a articulației cotului; igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului; purtarea echipamentului de protecție adecvat (măști, mănuși, halate) de către vizitatori și personalul medical; continuarea vaccinării antigripale.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.