Atlas Gripal, prima platformă despre vaccinarea antigripală

Atlas Gripal este prima platformă educațională ce face parte dintr-o campanie națională avizată de Ministerul Sănătății, proiectul fiind inițiat de Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) cu sprijinul AstraZeneca. Obiectivul principal este acela de informare a publicului larg în ceea ce privește importanța imunizării antigripale a copiilor și adolescenților.

„Societatea Națională de Medicina Familiei își exprimă îngrijorarea privind scăderea acoperirii vaccinale din ultimii ani, sub limita de 95% recomandată de Organizația Mondială a Sănătății. Din acest considerent, ne alăturăm și susținem campania Atlas Gripal: Totul despre Gripă și Vaccinarea Antigripală a copiilor și adolescenților, campanie care vine în sprijinul publicului general și al profesioniștilor în domeniu. Campania își dorește să crească încrederea populației în vaccinare prin conștientizarea asupra riscurilor nevaccinării. Vaccinarea anuală este cea mai eficientă metodă de a reduce riscul de îmbolnăvire, de complicații ale gripei, de spitalizare și în anumite cazuri, de deces”, a declarat dr. Dina Mergeani, Președinte SNMF.

Vaccinarea antigripală, importanță majoră

Vaccinarea antigripală în sezonul 2020-2021 este de o importanță majoră, fiind un demers esențial în prevenirea unei duble amenințări la adresa sănătății publice, infecţia cu virusul gripal şi cu noul coronavirus.

„Cel mai adesea pacienții noștri ne spun că gripa este o viroză ușoară, o răceală banală și că au mai făcut gripe și au trecut ușor peste ele. În realitate, gripa este o boală grea, care afectează mai ales plămânii, determină o infecție respiratorie importantă. În contextul actual, este bine pentru noi, ca medici, să știm dacă un pacient s-a vaccinat, pentru că în acest fel putem să excludem din start afectarea gripală și să rămână să diferențiem numai COVID de celelalte boli de sezon”, a declarat dr. Sandra Alexiu, medic primar medicină de familie, Președinte Asociația Medicilor de Familie București – Ilfov.

Vaccinarea antigripală a copiilor și adolescenților

Lansarea platformei educaționale Atlas Gripal are misiunea de a încuraja publicul larg și părinții să apeleze la medic pentru a lua cea mai bună decizie privind vaccinarea antigripală a copiilor și adolescenților în sezonul 2020-2021.

Vaccinarea împotriva COVID-19 ar putea începe în vara anului 2021

„Vaccinarea antigripală este foarte importantă cu sau fără COVID, deoarece povara anuală a gripei este foarte mare. Însă este cu atât mai importantă în sezoanele în care există o circulație intensă de virusuri gripale. Dacă evoluția infecției cu noul coronavirus va rămâne aceeași, evident că va exista foarte multă emoție. Pentru a scădea această emoție, putem așadar să realizăm vaccinarea pentru singurul virus pe care îl putem preveni, dintre aceste virusuri, respectiv pentru virusul gripal”, a spus conf. univ. dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru, Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului „Al. Rusescu”.

Pentru informații supliemnatre accesați www.atlasgripal.ro.

Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.