Există vreo legătură între vopseaua de păr și cancerul de sân?

Un studiu recent a investigat legătura dintre produsele destinate vopsirii părului și cancerul de sân. De-a lungul anilor, mai multe studii au analizat produsele cu ingrediente potențial cancerigene. Pentru a realiza studiul, cercetătorii de la National Institute of Environmental Health Sciences, SUA, au analizat datele provenite de la 50.884 de femei cu vârste cuprinse între 35 și 74 de ani, care au fost urmărite pe o perioadă de 8,3 ani. S-au luat în considerare mai multe aspecte precum vârsta, apariția menopauzei, statutul socio-economic, dacă aveau sau nu copii și s-au primit informații referitoare la produsele pe care femeile le utilizau.

Îndreptarea chimică a părului dăunează organismului

Concluzia a fost că femeile care își vopsiseră în mod regulat părul în ultimele 12 luni (cu vopsea permanentă) prezentau un risc de 9% de a dezvolta cancer de sân. Nu a existat însă niciun risc semnificativ în ceea ce privește femeile care utilizau vopsea semipermanentă sau nuanțator de păr. De asemenea, substanțele folosite pentru îndreptarea chimică a părului folosite la 5-8 săptămâni creșteau riscul de cancer de sân la 30%. Studiul a fost publicat în International Journal of Cancer. Potrivit specialiștilor, produsele destinate vopsirii părului conțin peste 5.000 de substanțe chimice, unele având acțiune negativă asupra sistemului endocrin.

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.