Expunerea la o serie de toxine şi nutrienţi în timpul sarcinii creşte riscul de autism

Un studiu recent aduce date extrem de importante cu privire la modul în care se instalează autismul. Oamenii de ştiinţă americani au descoperit că o serie de nutrienţi şi toxine, absorbite de făt în trimestrul al II-lea şi al III-lea de sarcină, precum şi în perioadele postnatale timpurii cresc riscul de autism. Interesant este faptul că studiul a fost efectuat pe dinţii bebeluşilor, iar datele ar putea ajuta extrem de mult în cercetările ulterioare referitoare la tulburările de spectru autist, conform medicalxpress.com. Cercetătorii au folosit biomarkeri pentru a analiza dinţii gemenilor identici şi non-identici, în condiţiile în care cel puţin unul dintre ei fusese diagnosticat cu autism. Scopul a fost determinarea perioadei şi a cantităţii toxinelor şi nutrienţilor în apariţia bolii.  Practic, oamenii de ştiinţă au găsit diferenţe majore de absorbţie a metalelor între copiii cu autism şi fraţii lor gemeni.

Un pas înainte în descoperirea cauzelor autismului

Descoperirea deschide un nou drum în vederea colaborării între geneticieni şi cercetătorii de mediu pentru a ajuta la descoperirea cauzelor autismului şi la dezvoltarea de terapii revoluţionare, susţine Abraham Reichenberg, profesor la Şcoala de Medicină Icahn, New York. Conform statisticilor, la nivel mondial, unul din 68 de copii suferă de autism. În România, datele sunt puţine, însă în anul 2012, Ministerul Sănătăţii anunţa aproximativ 7.200 de persoane diagnosticate cu această boală. ONG-urile susţin că în ţara noastră numărul real al celor afectaţi de tulburări de spectru autist se situează între 15.000 şi 30.000.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.