Farma Practic, ediția cu numărul 53

Primul simpozion Farma Practic de anul acesta a avut loc la Sovata, reunind 175 de farmaciști și asistenți de farmacie din județele Cluj, Bihor, Sălaj, Satu Mare, Mureș. Desfășurat în perioada 3-5 martie 2017, evenimentul a oferit participanților informații de actualitate, studii de caz și raspunsuri la întrebările venite din practica publicului prezent în sală.

„Profesia de farmacist presupune în primul rând că cititul, învățatul, informarea sunt vitale. Trăim vremuri cu multe schimbări și în care cuvintele-cheie sunt adaptare, readaptare și informare. Cred că este momentul în care profesia de farmacist trebuie să intre într-o  reformă. În principiu, ar trebui să începem să ne specializăm… Farmacistul este profesionistul de bază în domeniul sănătății. În concepția mea, farmacia comunitară, unde farmacistul este profesionistul cel mai calificat, este nu numai ultima linie care eliberează ce a recomandat medicul, ci este și primul filtru în care vine pacientul cu problema. Și această dublă calitate trebuie să o exploatăm. Trebuie să colaborăm cu toți profesioniștii din sănătate, trebuie să ne informăm, e datoria noastră”, a punctat Farm. Nicoleta Radu, președintele Colegiului Farmaciștilor Mureș, prezentă la eveniment.

Subiecte abordate multidisciplinar:

  • Șef lucr. dr. Corina Ureche: „Alergia este considerată una dintre bolile secolului, prevalența este în continuă creștere mai ales la populația tânără, mai ales la copii, adolescenți care ulterior deveniți adulți poartă stigmatul acestui tip de suferință. Persoana care prezintă în mod repetitiv simptome supărătoare de tip mâncărimi, strănut, secreții oculare sau nazale, erupții pe piele cu caracteristici oarecum ciclice sau repetitive în anumite situații, deja poate să aibă o suspiciune legată de faptul că ar putea să fie alergică”.
  • Conf. univ.dr. Călin Molnar: „Suferința abdominală este cuantificată în primul rând de către bolnav și cam orice individ ar trebui să știe că la orice durere care nu cedează în 6 ore de la debut ar fi bine să se îndrepte spre un serviciu de urgență”.
  • Dr. Alina Roxana Verzea: „Relația cu farmaciștii este importantă pentru mine pentru că datorită lor pot să definitivez actul medical. Am șansa să fiu înconjurată de farmacii și relația este extraordinară, nu plimbăm pacientul pe drumuri, dacă avem de rezolvat probleme organizatorice între noi, reușim să ne descurcăm pe plan local”.

Manifestarea a fost coordonată ştiinţific de Prof. Univ. Dr. Farm. Dumitru Lupuleasa și a fost creditată cu 16 puncte EFC pentru farmacişti şi 10 credite EMC pentru asistenţii de farmacie.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.