Florile și plantele ar putea deveni parte a medicinei alternative

Rezultatele surprinzătoare ale unei cercetări arată faptul că florile si plantele, ținute atât în casă, cât și în spitale pot avea efecte remarcabile asupra pacienților care au suferit intervenții chirurgicale. Studiul aparține Asociației Americane Științifice de Horticultură și se bazează pe o cercetare efectuată pe 90 de pacienți (52 de bărbați și 38 de femei, cu vârste între 21 și 60 de ani), care au fost supuși operațiilor de apendicectomie, împărțiți în două grupuri. Un grup a avut flori proaspete și plante în cameră, celălalt nu.

Pacienții au avut o toleranță mai mare la durere

Conform oamenilor de știință americani, pacienții cărora le-au fost aduse flori în cameră au avut o toleranță mai mare la durere, o tensiune arterială și un ritm cardiac mai scăzute, au resimțit mai puțină oboseală, au avut o stare de spirit mai bună și, în general au fost mai mulțumiți de calitatea camerei în care au stat, spre deosebire de persoanele care au stat în camere fără flori. Tocmai de aceea, cecetătorii spun că florile ar trebui să facă parte din medicina complementară, în special în cazul pacienților aflați în faza de recuperare. Datele colectate de la fiecare pacient au inclus perioada de spitalizare, tipul analgezicelor folosite pentru controlul postoperator al durerii, monitorizarea semnelor vitale, evaluarea intensității durerii, disconfortul cauzat de durere, anxietate și oboseală. O altă cercetare subliniază avantajul florilor, în cazul unor studente care au primit câte un ghiveci cu trandafiri. Rezultatele au arătat că femeile au avut un nivel de stres mai scăzut și o stare de relaxare superioară. 

Surse: housebeautiful.com, sciencedirect.com

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.