Gena p53 este esenţială în lupta cu cancerul de prostată

O descoperire importantă în lupta cu cancerul de prostată oferă speranţe milioanelor de bolnavi din întreaga lume. Cercetătorii brazilieni au folosit cu succes un virus modificat genetic pentru a distruge celulele tumorale, în cazul şoarecilor de laborator cu cancer de prostată. În plus, oamenii de ştiinţă au observat că virusul a crescut acţiunea tratamentelor chimioterapeutice asupra tumorilor, oprindu-le evoluţia şi aproape eliminându-le în anumite cazuri.

Adenovirusul poate duce la moartea celulelor canceroase

Pentru a ajunge la aceste rezultate remarcabile, gena p53, care controlează aspecte importante ale morţii unei celule, a fost inserată în codul genetic al unui adenovirus. Ulterior, virusul a fost injectat în tumorile şoarecilor, în cazul primului grup. Un al doilea grup a primit substanţa cabazitaxel, folosită în chimioterapie. S-a observat că gena p53 a reuşit cu succes să inducă moartea celulelor canceroase. Aplicarea atât a adenovirusului cât şi a substanţei cabazitaxel a avut însă cele mai spectaculoase rezultate, ducând la stoparea creşterii tumorilor.

Pentru ABONAMENTE și CREDITE DE SPECIALITATE click AICI!

„Prima dată am implantat celule umane canceroase în şoareci şi am aşteptat ca tumorile să crească. Apoi am injectat virusul direct în tumori. Am repetat această procedură de câteva ori. De două ori am administrat şi cabazitaxel, o substanţă folosită deseori în chimioterapie”, a explicat procedura dr. Bryan Eric Strauss, autorul studiului şi cercetător în cadrul Institutului de Luptă împotriva Cancerului, Sao Paolo, Brazilia.

Sursa: medicalxpress.com

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.