Glaucomul ar putea fi tratat cu o injecție bazată pe terapia genică

Un nou studiu condus de către Universitatea din Bristol, Anglia, arată că glaucomul ar putea fi tratat cu succes prin intermediul unei simple injecții bazate pe terapia genică. Glaucomul (creșterea presiunii intraoculare peste nivelul suportat de nervul optic) afectează peste 64 de milioane de oameni din întreaga lume, fiind una dintre cauzele pierderii ireversibile a vederii. Terapiile existente la momentul actual includ picăturile de ochi și intervenția laser sau chirurgicală.

Tratamentul vizează corpul ciliar

Echipa condusă de experții Universității din Bristol și-a publicat descoperirile în jurnalul Molecular Therapy. Cercetătorii au conceput o terapie genică și au testat-o pe șoareci de laborator și țesut uman donat. Tratamentul a targetat partea ochiului numită corp ciliar, care produce lichidul ce menține presiunea intraoculară. Utilizând cea mai recentă tehnologie de editare a genelor  (CRISPR), gena numită Aquaporin 1 din corpul ciliar a fost dezactivată, și astfel presiunea intraoculară a fost redusă. Oamenii de știință speră să poată avansa către studiile clinice în viitorul apropiat. Dacă vor avea succes, descoperirile ar putea conduce la realizarea unui tratament pe baza unei singure injecții, îmbunătățind astfel calitatea vieții pacienților cu glaucom.

Sursa: Sciencedaily.com

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.