Grupul de Comunicare Strategică anunţă ultimele măsuri pentru coronavirus

Pentru a preveni răspândirea coronavirusului în România, Grupul de Comunicare Strategică (grupul de suport tehnico-științific constituit la nivel guvernamental) anunţă o serie de măsuri esenţiale. Acestea au fost transmise şi de către Ministerul Sănătăţii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din ţara noastră. Pentru a scădea riscul de infectare cu COVID-19, se recomandă evitarea zonelor aglomerate de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens sau zone de recreere. Încercaţi să limitaţi pe cât posibil contactul cu persoane care nu fac parte din familie, strângerea mâinilor, îmbrățișările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea fețelor cu mâinile etc. Chiar şi în cazul familiei, nu intraţi în contact direct cu aceştia, înainte de a vă spăla pe mâini..

În ce condiţii se poate munci de acasă

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale recomandă modificarea temporară a locului de muncă la domiciliul salariatului, în conformitate cu prevederile art. 108-110 din Codul Muncii, unilateral, în conformitate cu prevederile art. 48 din același act normativ sau prin acordul părților. Evident, în condiţiile în care locul de muncă permite acest lucru. Nu uitaţi că transmiterea virusurilor se realizează într-o pondere semnificativă prin intermediul banilor, de aceea se recomandă limitarea utilizării bancnotelor și a monedelor, optând pentru plăți cu cardul/telefonul sau plăți on-line. Evitați expunerea persoanelor în vârstă, în special peste 65 de ani, și a celor cu imunitate scăzută sau boli asociate (diabet zaharat, boli pulmonare cronice, boli cardiovasculare, cancer etc.) la alte persoane cu simptome de gripă sau răceală.

Fiţi informaţi! Mituri demontate despre noul coronavirus – COVID-19

Se recomandă semnalarea autorităților despre orice caz despre care aveți cunoștință că ar fi putut intra în contact cu o persoană confirmată cu noul coronavirus sau ar fi venit dintr-o țară afectată și care nu se află în izolare. O altă recomandare se referă la păstrarea unei distanţe de minimum 1,5 metri față de celelalte persoane pe care le întâlniți. În cazul în care sunteţi în mijloacele de transport în comun, încercaţi să nu stați față în față cu alte persoane. În situaţia celor mici, nu-i duceţi în locurile de joacă care presupun atingerea unor suprafețe/obiecte de către un număr mare de copii. Dacă aveți simptome, precum tuse, febră, dificultăți în respirație sunați medicul de familie pentru a solicita sfaturi. Nu mergeți din primul moment la unitățile de urgență! Există riscul, în cazul în care sunteți purtător al virusului, să transmiteți și altor persoane noul coronavirus.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.