Intervenţie de rezecție laparoscopică a hemangioamelor hepatice

O operaţie pro bono de rezecție laparoscopică a hemangioamelor hepatice a fost efectuată în cadrul Spitalului Medicover de către dr. Radu Zamfir, medic primar chirurgie generală. Această patologie este tratată în puține centre medicale din România. La intervenţie a participat şi dr. Mircea Bejenaru, chirurg din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca. Conform unui comunicat de presă remis redacţiei abordarea laparoscopică a hemangioamelor hepatice de dimensiuni mari este o intervenție de excelență, realizată de un număr mic de specialiști.

Intervenţia face parte dintr-o campanie pro bono

Operația pro bono a fost un succes iar pacientul de 52 de ani, un erou al Revoluției din 1989, se simte bine, chiar şi în condiţiile în care antecedentele sale chirurgicale multiple au făcut intervenția laparoscopică dificilă.

„Mă bucur că am reușit să îmi aduc aportul profesional, dar și uman, într-o patologie chirurgicală deosebită, unde abordul laparoscopic este folosit cu precădere în centrele de excelență. Mulțumesc Spitalului Medicover pentru deschiderea permanentă spre excelență, dar și pentru suportul social constant oferit”, a declarat dr. Radu Zamfir.

Dr. Radu Zamfir este medic primar chirurgie generală și coordonatorul Agenției de Transplant din România. Activează și în Centrul de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic „Dan Setlacec”, din cadrul Institutului Clinic Fundeni. Dr. Radu Zamfir coordonează echipa de prelevare hepatică și a efectuat de-a lungul carierei sale peste 500 de prelevări care au salvat viețile a sute de pacienți, precum și multe alte operații din categoria chirurgiei digestive.

Această intervenţie face parte din campania de operaţii pro bono, dedicată pacienților cu patologii complexe, lansată în 2018 de Medicover.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.